Gimnastica Tibetana

Exercitii pentru vindecare, intinerire si longevitate

Acestea sunt exercitii folosite de calugari tibetani pentru prevenire, vindecare, intinerire si longevitate.Printre beneficii amintim:
-intinerirea tenului, eliminarea insomeniei si imbunatatirea calitatii somnului.
-ameliorarea problemelor de coloana si articulatii, imbunatatesc nivelul de fitness, dand un plus de anduranta si vigoare organismului.
-au efect asupra sanatatii emotionale si mentale imbunatatind nivelul energetic al organismului.
Prin urmare aceste exercitii au un efect major asupra corpului fizic, emotional si mental. Calugarii tibetani spun ca aceste exercitii activeaza 7 chakre cheie care mai apoi stimuleaza glandele sistemului endocrin. Dupa cum stim acestea sunt responsabile pentru functionarea in bune conditii a corpului uman, controland si procesul de imbatranire.

 

Chakre

Chakra este un cuvant de origine sanscrita care se traduce prin “energie in spirala” Ele pot fi asemuite unor vartejuri de energie, avand culori diferite si care conecteza campurile noastre energetice. Ele guverneaza sistemul endocrin care la randul sau regleaza functiile corpului. Putem spune ca, energia universala “curge” prin aceste chakre in sistemul enrgetic al corpului incluzand si sistemul de meridiane si puncte de acupunctura.
Exista 7 chackre majore si 122 chakre minore. Cele majore sunt localizate la baza coloanei vertebrale, in dreptul ombilicului,plexul solar, inima, gat, intre cele doua sprancene si crestetul capului.
Viteza cu care se rotesc acestea este o cheie a starii de sanatate. De asemenea ele trebuie sa fie eliberate de energie negativa .
Aceste exercitii tibetane cresc viteza de rotatie a acestor campuri energetice facandu-le de asemenea sa se miste in armonie, distribuie prana( chi, ki, suflul vital etc) catre sistemul endocrin si mai apoi catre organele interne imbunatatind functionarea in ansamblu a corpului.

 

error: Alert: Content is protected !!