Kung Fu Juniori

(pagină în reconstrucție)

Pasiune si entuziasm

Wing Chun Kung Fu sau Arnis Eskrima Kali pot deveni noi pasiuni pentru copilul dumneavoastră. Antrenamentele sunt orientate către o dezvoltare armonioasă atât pe plan fizic cât si psihic. De asemenea, din cadrul antrenamentelor nu lipsesc disciplina și efortul susținut. Tehnicile și exercițiile sunt adaptate în funcție de vârsta și nivelul fiecăruia. O clasă tipică de copii diferă de una de adulți în mod esențial. Antrenamentele cuprind exerciții de încălzire și mobilitate, tehnici și exerciții specifice artelor marțiale (chinezești sau filipineze), sunt introduse de asemenea aspecte anatomice ale corpului uman, se urmărește înțelegerea modului practic de functionare a corpului uman. Avem de asemenea un moment de meditatie in care elevul invata sa se controleze si sa pastreze linistea.

 • Increderea in sine
 • Stare imbunatatita de fitness
 • Interactivitate sociala crescuta
 • Invata sa aiba opinii
 • Nu se mai teme de greselile pe care le face
 • Sunt dornici sa demonstreze capacitatile dobandite
 • Respect pentru ierarhie

O ora de Wing Chun Kung Fu sau Arnis Eskrima Kali  este foarte diferita din punct de vedere al mediului de lucru de o ora de scoala. Este un loc in care, in primul rand, copilului ii place sa mearga. Acest fapt faciliteaza un impact mai profund asupra sa, fiind mai aplecat spre a accepta influentele exterioare, pe care nu le mai considera ca fiind impuse.
Atat pe site-ul nostru cat si pe altele, vedeti in mod constant referiti la autoaparere si la felul in care aceste tehnici se aplica la un adult, pentru a fi capabil sa treaca peste o eventuala situatie dificila. Intrebarea indreptatita care se pune este, in ce masura aceste a se pot aplica la un copil de 6-13 ani.
Atat Arnis Eskrima Kali cat si Wing Chun Kung Fu sunt sisteme logice si complete, iar aceste caracteristici atrag mai cu seama adulti.Copii nu vor putea fi tratati ca niste adulti in miniatura, drept pentru care antrenamentul trebuie in mod evident adaptat.

Exercitiile specifice Wing Chun Kung Fu/Arnis Eskrima Kali imbunatatesc:

 • Controlul corpului
 • Concentrarea
 • Coordonarea ochi mana
 • Viteza de reactie
 • Viteza de gandire
 • Lucrul in echipa
 • Spiritul de camaraderie
 • Eliberarea energiei si a frustrarilor
 • Invingerea fricii fata de copiii agresivi fizic si verbal.

Increderea in sine poate lua multe forme. Multi copii in scoala, se simt amenintati si sunt deseori abuzati de alti copii. Wing Chun Kung Fu reprezinta o metoda de a rezolva aceste conflicte care apar inerent in cadrul grupurilor. Acesta invata ca cel din fata lui este de fapt un alt copil asemeni lui, care nu are nimic in plus. Invata cum sa faca fata celor mai des intalnite forme de abuzsi agresiune si invata sa isi castige respectul in cadrul grupului. Asta il va face mai putin vulnerabil emotional fiind un castig deosebit de important pe termen lung.
Copilul poate fi afectat in mod deosebit de abuzurile ce se petrec in scoala. Frica il poate transforma intr-un introvertit care incepe sa aiba o imagine proasta despre sine insusi, se simte fara ajutor si din ce in ce mai singur. Aceasta evolutie in poate face sa respinga ajutorul parintilor si sa se transforme la randul sau, cand va avea ocazia, intr-un mic tiran pentru compensatie.
Cum ar putea artele martiele ajuta in aceste cazuri? Cea mai comuna cale este acea de a recladi increderea in propria persoana, printr-un feedback pozitiv,incurajari si efort sustinut. Micile succese in antrenament, progresul evident, il fac pe copilul nostru sa inteleaga faptul ca in definitiv totul se rezuma la evolutie. Vorbind despre subiecte de acest gen in timpul antrenamentelor il face pe acesta sa inteleaga faptul ca si altii sunt, sau au fost in situatia lor, si astfel vor putea trece mai usor peste momente dificile, mai ales alegand modele pozitive dintre adulti. Este de necrezut cati copii care sufera de astfel de abuzuri au impresia ca doar ei sunt in aceasta situatie

Prin stabilirea de noi prietenii, realizand faptul ca nu toti sunt la fel, prin antrenamente sustinute, copilul incepe sa aiba uneltele necesare tratarii in mod inteligent a situatiilor de viata la care incepe sa fie expus.