TL Autoaparare

Antrenamentele de Tehnici de Luptă și Autoapărare sunt bazate pe artele marțiale chinezești și filipineze (în special pe stilurile Wing Chun Kung Fu și Arnis Eskrima Kali). În cadrul antrenamentelor se studiază atât Tehnici de Luptă în picioare, cât și Lupta la Sol.

Antrenamentele includ în general urmatoarele:

– Exerciții de conștientizare a mediului înconjurător
– Evitarea pericolului
– Controlarea distanței dintre dv. și agresor
– Cunoașterea punctelor vitale ale corpului
– Metode de utilizare a forței adversarului
– Exemple de apărare în diverse situații de agresiune
– Tehnici de eliberare din diverse situații de priză
– Principii și metode de apărare cu mâinile goale sau prin folosirea diverselor obiecte
– Reguli de acțiune în cazul în care agresorul este înarmat
– Metode și principii de apărare împotriva mai multor adversari
– Aspecte psihologice ale situatilor conflictuale, principii de acțiune
– Metode de educare a atenției în scopul evitării situațiilor surpriză
– Descifrarea posturilor corporale ce pot da primele semne ale unei agresiuni
– Exerciții de Pregătire Fizică
– Exercitii de Senzitivitate
– Legea – Cănd și în ce condiții se aplică condiția de autoapărare

 


Cursuri de autoaparare practice pentru femei

Femeia moderna este exemplul tipic al femeii cu o constiinta de sine bine conturata, o femeie care se lupta pentru proprii lauri si propriile-i realizari, fara a simti neaparat nevoia sa imparta gustul imbietor al reusitei cu altcineva.O astfel de femeie nu va avea nevoie de un paravan in spatele caruia sa se ascunda cand este nesigura pe ea (adica aproape niciodata). Ea va cultiva o relatie un iz de camaraderie si spirit egalitar cu barbatul destul de curajos sa ii stea alaturi.
Femeia moderna isi va satisface de una singura necesitatile, fiind un companion, o iubita si de ce nu un competitor demn de luat in serios.
Cursurile de autoaparare se desfasoara intr-o atmosfera de siguranta, si sunt potrivite pentru orice persoana indifferent de nivelul sau de fitness sau varsta. In cadrul acestor cursuri, sunt acoperite toate aspectele legate de autoaparare, inclusiv aspectele legale, si psihologice printr-un complex de discutii si exercitii specifice. Imbunatatiti increderea in sine, respectul fata de propria persona si constiinta propriului corp
Abilitatile de autoaparare au la baza stilul de kung fu Wing Chun ( Frumoasa Primavara) Eficacitatea acestui stil este foarte bine documentata si rafinata in secole de la creerea sa. Avand in vedere faptul ca este singurul stil de arte martiale care a fost creat de catre o femeie, consideram ca este unul din cele mai potrivite pentru o invatare usoare si fireasca. Incercam sa asiguram o calitate deosebita a invatarii folosind in special sistemul de ore personale sau de grupuri mici. Siguranta dumneavoastra nu poate fi subiect de joaca!

Femeile sunt de obicei tinte ale atacurilor din cauza ca, in general au o constitutie fizica inferioara barbatilor. Acesta este un motiv pentru a invata niste principii de autoaparare care sa nu faca apel la forta fizica ci mai degraba la a folosi forta adversarului si de a o intoarce impotriva lui.
Tehnicile de autoaparare nu se focalizeaza asupra fortei fizice a practicantului ci mai degraba da o cunoastere a unghiurilor si a deplasarii corpului prin care se poate folosi forta adversarului impotriva lui insusi. Aceasta se face folosind un minimum de efort dar avand un maximum de control asupra propriei persoane si asupra situatiei. Pe masura ce abilitatile se dezvolta, veti reactiona instinctiv folosind miscarile cele mai eficienta si veti avea o gama mare de posibilitati de actiune in orice situatie conflictuala.
Atacurile asupra femeilor sunt brutale si de multe ori au implicatii sexuale, lasand urme nu doar fizice dar si mentale si emotionale. Pentru o femeie, antrenamentul poate da ocazia de a descoperi cine este in realitate,si de ce este capabila.
Veti dezvolta de asemenea si o capacitate de control asupra propriei persoane si asupra mediului ce va inconjoara, capacitate ce va poate da o sansa atat intr-o situatie conflictuala in particular, cat si in viata in general
Invatand cum sa abordati aceste situatii veti dobandi o inestimabila cunoastere asupra propriei persoane care face parte indisociabila din procesul evolutiei personale.

Chiar si in societatea in care traim, o societate despre care presupunem ca este eliberata de prejudecati, o femeie care incepe antrenamentul in orice stil de arte martiale poate deveni un subiect de discutie pentru prieteni, famile sau colegi de serviciu. Aceste discutii se bazeaza de cele mai multe ori pe lipsa de informatie corecta, sau pe idei preconcepute.
1. Femeile isi vor pierde feminitarea in urma practicii – acest mit este atat de adanc inradacinat desi se cunosc exemple celebre de femei practicante inca de acum o mie de ani. Aspectul de vulnerabilitate al femeii poate sa fie potrivit pentru filme sau literature romantica, dar intr-o situatie reala poate duce la dezastre. Cand o femeie invata kung fu ea descopera de asemena increderea in sine si respectful fata de propria persoana. Aceste lucruri nu o fac sa para mai putin femeie ci, ii permit sa abordeze situatiile de viata cu mai putina frica si cu o atitudine mai calda si mai deschisa.
2. Antrenamentul este greu si dur pentru o femeie. Intr-adevar avand in vedere ca exercitiile sunt facute cu un scop invatam sa ne ferim de lovituri, de prize, invatam cum sa cadeam. Cati practicanti de alte sporturi considerate mai feminine(jogging, tennis) invata cum sa cada in cazul in care gresec un pas?
3. Artele martiale fac femeile mai agresive- Antrenamentul aduce rabdare,disciplina si autocontrol in actiuni. Femeile invata sa isi controleze temperamantul si furia. Doar pentru ca o femeie dobandeste capaciatea de a spune nu si de a-si sustine cu tarie punctul de vedere, nu o face mai agresiva si mai inflexibila.
4. Femeile care practica sunt neatractive -Pentru cei care inca mai cred aceasta ar fi bine sa arunce o privire catre cateva century negre in diverse stiluri Cum ar fi Rene Russo, Shannon Lee, Cynthia Rothrock, Jeniffer Aniston, Courtney Cox, Laetitia Casta, Adriana Francesca Lima, Kylie Minogue, Jessica Alba, Lucy Liu.
5. Este treaba barbatului sa protejeze si sa apere femeia – Nu este nimic rau in acest fel de a gandi. Insa responsabilitatea pentru siguranta personala nu poate fi lasata in grija altuia. Indiferent cine ar fi acesta.
Nu exista nici un motiv real pentru care o femeie sa nu poata practica acest gen de miscare fizica. Pur si simplu este un tip de miscare orientata spre un obiectiv.